• Naše poslovanje se temelji na poštenju, poverenju i kvalitetu usluga.
  • Fokusiramo se na Vaše zahteve i prilagođavamo naše usluge u skladu sa njima.
  • Kao preduzeće koje pruža profesionalne konsultantske usluge ugradili smo prioritet svojih klijenata u naš biznis mode

Besplatna radionica za preduzetnike

Besplatna radionica za preduzetnike

29-02-2016

U utorak, 15. marta 2016. godine sa početkom u 11 sati u prostorijama Regionalne privredne komore Novi Sad održaće se besplatna radionica na temu pokretanja sopstvenog biznisa ili ojačavanje postojećeg, uz podršku projekata Erazmus za mlade preduzetnike i Evropske mreže preduzetništva, koji se realizuju u okviru programa COSME.

Radionicu zajednički organizuju Regionalna privredna komora Novi Sad, Univerzitet u Novom Sadu i Poslovni inkubator Novi Sad.

Cilj je pružanje informacija mladim preduzetnicima o mogućnostima, konceptu i pogodnostima pristupa novom tržištu, potencijalnim prilikama za saradnju sa inostranim partnerima, koja će im olakšati pokretanje novog ili jačanje već postojećeg preduzeća.

Posebna pažnja biće posvećena kreiranju seta dokumenata potrebnih za proceduru prijave za EEN, na primerima domaćih i inostranih partnera.

U prvom delu radionice biće predstavljena ENN mreža koja ima cilj da pomogne kako istraživačkim grupama, tako i malim i srednjim preduzećima u Srbiji da ostvare kontakte sa potencijalnim partnerima u zemlji i inostranstvu i uspešno konkurišu za razvojne projekte, kao i za ostale vidove komercijalne saradnje.

U drugom delu radionice, polaznici će dobiti osnovne informacije o programu COSME u okviru koga je i projekat Erazmus za mlade preduzetnike, koji pruža mogućnosti profesionalnog višemesečnog besplatnog usavršavanja u inostranim preduzećima za mlade preduzetnike i nezaposlene. Takođe, preduzeća koja postoje duže od 3 godine mogu da ugoste preduzetnike iz Evrope, o čemu će biti reči.

Bez obzira da li ste nov ili iskusniji preduzetnik, Program nudi snažnu dodatnu vrednost za vaše poslovanje: moguće beneficije koje uključuju razmenu znanja i iskustva, mogućnosti umrežavanja sa partnerima širom Evrope (čemu pomaže i Evropska preduzetnička mreža), nove komercijalne odnose ili inostrana tržišta. Više informacija na: http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/.

U trećem delu radionice, fokus će biti na važnosti kreiranja konkurentske ponude za inostrane kupce/partnere kroz profile EEN mreže. Uz primere domaćih i inostranih partnera biće prikazano kako izraditi set dokumenta neophodnih za proceduru prijavljivanja.

Kontakt osoba za sve informacije u Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad je: Jelena S. Stankov, tel: 021/ 480 20 85, e-mail: jstankov@rpkns.com.

Zbog ograničenog broja mesta, obavezna je prijava učešća elektronskom poštom na e-mail: jstankov@rpkns.com, najkasnije do 14. marta 2016. godine.

Izvor: Evropska preduzetnička mreža