• Naše poslovanje se temelji na poštenju, poverenju i kvalitetu usluga.
  • Fokusiramo se na Vaše zahteve i prilagođavamo naše usluge u skladu sa njima.
  • Kao preduzeće koje pruža profesionalne konsultantske usluge ugradili smo prioritet svojih klijenata u naš biznis mode

Bezbednost dece na internetu

Bezbednost dece na internetu

26-04-2016

U petak  22. aprila 2016. godine u Novom Sadu održana radionica namenjena predstavnicima osnovnih škola sa teritorije AP Vojvodine: direktorima, pedagozima i nastavnicima na temu: “Bezbednost dece na internetu“.

Radionicu je organizovao Centar za unapređenje i razvoj društva - IDS iz Novog Sada kroz program „Unapređenje bezbednosti građana AP Vojvodine na internet”, zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i uz saradnju sa Regionalnom razvojnom agencijom Bačka.

Cilj radionice je stvaranje svesti o opasnostima koje vrebaju sa Interneta kroz edukaciju i informisanje nastavnika, roditelja i učenika o njima i načinu kako preduprediti ove izazove.

U okviru radionice obrađene su metode za rad sa decom i roditeljima. U toku radionice učesnicima su prikazane mogućnosti zaštite zloupotrebe dece na internetu. Sva stečena znanja nastavnici uz pomoć pedagoga treba da prenesu roditeljima i deci kako bi se njima skrenula pažnja na opasnosti kojim su deca izložena.

Metodologija za prenošenje znanja na roditelje i decu obuhvata aktivnosti u svim školama koje su učestvovale u projektu.

Radionici su prisustvovali predstavnici šest osnovnih škola sa teritorije Grada Novog Sad.