• Naše poslovanje se temelji na poštenju, poverenju i kvalitetu usluga.
  • Fokusiramo se na Vaše zahteve i prilagođavamo naše usluge u skladu sa njima.
  • Kao preduzeće koje pruža profesionalne konsultantske usluge ugradili smo prioritet svojih klijenata u naš biznis mode

Novi sajt Agencije za regionalni razvoj APV

Novi sajt Agencije za regionalni razvoj APV

.

Kao rezultat uspešne saradnje SPESCOM Consulting-a i Agencije za regionalni razvoj Autonomne Pokrajine Vojvodine završen novi sajt Agencije.

Na sajtu www. vojvodina-rra.rs pogledajte detaljne informacije o Agenciji, aktivnostima koje realizuju od osnivanja 2013. godine, realizovanim projektima i publikacijama koje pripremaju.

Аgеnciјu zа rеgiоnаlni rаzvој Аutоnоmnе Pоkrајinе Vојvоdinе d.о.о. Nоvi Sаd čine 3 sektora:

Sektor za makroekonomska istraživanja se bavi makroekonomskim istraživanjima koja imaju za cilj da doprinesu boljem razumevanju ekonomskog i socijalnog ambijenta i da služe kao empirijski osnov za definisanje mera razvojnih politika. S tim u vezi, u sektoru za makroekonomska istraživanja sprovode se istraživanja u oblasti socio-ekonomskog razvoja, vrše se posmatranja i analize statističkih vremenskih serija na nivou Republike Srbije i AP Vojvodine i poređenja rezultata sa zemljama u užem i širem okruženju, kreira se baza podataka o svim važnim makroekonomskim indikatorima Vojvodine, izrađuju se sektorske i regionalne analize, vrši se evaluacija efekata razvojne pomoći na ukupan privredni razvoj AP Vojvodine i izrađuju se strateški planovi razvoja za opštine u Vojvodini.
 
Sektor za upravljanje projektima se bavi apliciranjem i realizacijom projekata u okviru međunarodnih konkursa, pre svega pretpristupnih fondova Evropske unije. Takođe, sektor se bavi i eksternim menadžmentom, kao i edukacijom na nivou lokalnih samouprava i preduzeća u cilju podizanja njihovih apsorpcionih kapaciteta. Otvaranje novih programa i mogućnosti u okviru programskog perioda 2014-2020, kao i dobijanje statusa zemlje kandidata za članstvo u Evropskoj uniji stavlja pred Republiku Srbiju nove izazove u pripremi i realizaciji projekata.
 
Sektor za statistiku se bavi organizovanjem sistema informatičke podrške, održavanjem i upravljanjem bazama podataka o privrednim subjektima u AP Vojvodini. Baze sadrže podatke o svim realizovanim projektima iz EU fondova u AP Vojvodini, kao i o svim relevantnim podacima u kontekstu analize regionalnog razvoja Pokrajine, koja podrazumeva i sprovođenje istraživanja, obradu dostupnih podataka iz drugih izvora i analitiku vremenskih serija.

Više informacija: www.vojvodina-rra.rs