• Naše poslovanje se temelji na poštenju, poverenju i kvalitetu usluga.
  • Fokusiramo se na Vaše zahteve i prilagođavamo naše usluge u skladu sa njima.
  • Kao preduzeće koje pruža profesionalne konsultantske usluge ugradili smo prioritet svojih klijenata u naš biznis mode

Novi sajt UNESCO katedre za studije preduzetništva

Novi sajt UNESCO katedre za studije preduzetništva

08-05-2016

Višegodišnja saradnja SPESCOM Consulting-a sa UNESCO katedrom za studije preduzetništva rezultirala je novim sajtom http://www.unescochair.uns.ac.rs/ puštenim u rad krajem aprila 2016. godine.

U godini u kojoj UNESCO katedra obeležava deset godina postojanja tim formiran od predstavnika obe strane je kreirao novu internet stranicu.

Nova internet stranica će posetiocima na pregledniji način pružiti više informacija o UNESCO katedri, studijskom programu i aktivnostim Katedre i studenata.

Od osnivanja, UNESCO katedra aktivno je uključena u promociju preduzetništva i preduzetničke kulture, na Univerzitetu i u široj zajednici. Usmerena je ka studentskom preduzetništvu, povezivanju univerziteta i privrede, podršci inovacijama.

Obrazovna misija UNESCO katedre odvija se kroz master studije “Preduzetništvo”, na koju se ove godine upisuje osma generacija studenata. Do sada je studije odslušalo više od 80 polaznika.

Master studije preduzetništva

Master studije preduzetništva se realizuju od 20009. godine, kao jednogodišnje akademske studije na engleskom i srpskom jeziku. U njihovoj izradi i realizaciji nastave učestvuju nastavnici sa Univerziteta u Skoplju i Univerziteta u Tuzli, što studijama daje regionalni karakter.

Studenti tokom dva semestra trebaju da polože četiri obavezna i dva izborna predmeta, kao i da urade Studijski istraživački rad i Završni rad.

Obavezni predmeta: 1) Uvod u preduzetništvo; 2) Preduzetničke finansije; 3) Strategija izlaska na tržište; 4) Ljudski resursi u malom biznisu.

Izborni predmeta: 1) Preduzetništvo u visokim tehnologijama; 2) Poslovno komuniciranje i etika; 3) Upravljanje preduzetničkim projektima; 4) Preduzetništvo u kreativnim industrijama; 5) Metodologija naučno istraživačkog rada.

Na studije se može upisati 30 studenata, uključujući program i na srpskom i na engleskom jeziku.

Među najznačajnijim aktivnosti UNESCO katedra navodimo takmičenje “Najbolja tehnološka inovacija” koje se održava već dvanaestu godinu za redom a podstaklo je osnivanje više od 80 preduzeća http://inovacija.org/.

Osim toga, preko učešća u Evropskoj preduzetničkoj mreži, povezivanjem naših preduzetnika sa preduzetnicima u inostranstvu, potpisano je 39 ugovora i angažovano 300 klijenata http://www.een.rs/.

Jedan od rezultata je i Poslovni inkubator, koji trenutno ima 11 stanara, malih i srednjih inovativnih preduzeća http://www.inkubator.biz/.

Desetodgodišnjicu rada UNESCO katedra je obeležila konferencijom naslovljenom “Da li je preduzetništvo za mene?”  kao prvu u nizu aktivnosti u okviru promocije preduzetništva pod nazivom “Zajedno do povećanja konkurentnosti privrede u godini preduzetništva” koje tokom 2016. godine realizuje Centra za unapređenje i razvoj društva - IDS Novi Sad .

Više informacija o svim aktivnostima možete pogledati na http://www.unescochair.uns.ac.rs/.