• Naše poslovanje se temelji na poštenju, poverenju i kvalitetu usluga.
  • Fokusiramo se na Vaše zahteve i prilagođavamo naše usluge u skladu sa njima.
  • Kao preduzeće koje pruža profesionalne konsultantske usluge ugradili smo prioritet svojih klijenata u naš biznis mode

Održana Konferencije o ekološkoj proizvodnji

Održana Konferencije o ekološkoj proizvodnji

20-03-2016

Predstavnica SPESCOM Consulting-a Biljana Viduka, učestvovala je  na  Konferenciji o ekološkoj  proizvodnji u Opštini Drenovci (Republika Hrvatska) u četvrtak, 17. marta 2016. godine. 

Konferenciju je organizovala Lokalna agencija za razvoj Vjeverica doo u okviru realizacije projekta ECO FOOD_TURA finansiranog sredstvima Europske unije iz Programa prekogranične saradnje Hrvatska - BiH 2007-2013, u saradnji sa projektnim partnerima Razvojnom agencijom Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o., Opštinom Drenovci, Poljoprivrednim fakultetom Osijek i OŠ Ivan Meštrović Drenovci.

Tokom dva dana učesnici konferencije su se upoznali sa važnostima razvoja agro-preduzetništva temeljenog na održivom razvoju te zaštiti životne sredine.

Na konferenciji je predstavljen dokument „Analiza stanja i mogućnosti razvoja ekološke proizvodnje sa posebnim osvrtom na sektor lekovitog i aromatičnog bilja (MAP sektor -Medicinal and Aromatic Plants) uključujući akcioni plan“, koji je izrađen u okviru projekta.

Među izlagačima na Konferenciji su bili prof. dr Bojan Stipešević i dr sc. Bojana Brozović sa Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka, kao i doc. dr Branko Đurić sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banja Luci, koji je i autor prethodno spomenute analize.

Takođe, predstavnik Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije HRAST d.o.o. predstavio je meru 11 Programa ruralnog razvoja RH "Ekološka proizvodnja".

Predstavnica SPESCOM Consultinga, Biljana Viduka,kao koordinator projektnih aktivnosti Centra za organsku proizvodnju Selenča i saradnik Centra za ekološku proizvodnju i održivi razvoj Vukovar, je drugog dana konferencije predstavila rad Centra za organsku proizvodnju Selenča, s posebnim osvrtom na formiranje i rad Farm inkubatora organske proizvodnje, kao i novoosnovan Centar za ekološku proizvodnju i održivi razvoj Vukovar.

Učešće na konferenciji je nastavak otpočete saradnje krajem prošle godine.

Prezentacije sa konferencije:

icon
Document PDF, 2.72 MB, 11 downloads, 20 Mar, 2016 20:27

icon
Document PDF, 1.32 MB, 1 downloads, 21 Mar, 2016 14:36

icon
Document PDF, 729.29 KB, 2 downloads, 21 Mar, 2016 14:37

icon
Document PDF, 2.59 MB, 1 downloads, 21 Mar, 2016 14:37