• Naše poslovanje se temelji na poštenju, poverenju i kvalitetu usluga.
  • Fokusiramo se na Vaše zahteve i prilagođavamo naše usluge u skladu sa njima.
  • Kao preduzeće koje pruža profesionalne konsultantske usluge ugradili smo prioritet svojih klijenata u naš biznis mode

Poseta Opštini Nijemci i LAG-u Bosutski niz

Poseta Opštini Nijemci i LAG-u Bosutski niz

04-04-2016

Predstavnici SEPESCOM Consulting-a i Centra za ekološku proizvodnju i održivi razvoj iz Vukovara posetili su u petak, 01. aprila 2016. godine, Opštinu Nijemci u Republici Hrvatskoj.

Domaćini, načelnik Opštine Nijemci gospodin Ivica Klem i predstavnica Lokalne akcione grupe Bosutski Niz Josipa Rosandić, su tokom posete predstavili dosadašnje aktivnosti i planove za budućnost.

Gosti i domaćini, zajedno su obišli Centar za posmatranje ptica koji je uspostavljen u Opštini Nijemci kao deo aktivnog turizma usmerenog ka razvoju preduzetništva. Projekat je finansiran od strane EU.

Takođe, organizova je i obilazak industrijske zone Nijemci i poljoprivrednih proizvođača na teritoriji opštine.

Tokom posete razgovaralo se o mogućnosti saradnje u oblasti ekološke proizvodnje, agroturizma i obnovljivih izvora energije.

Opština Nijemci

Opština Nijemci smeštena je na jugoistoku Vukovarsko-srijemske županije, koji se tradicionalno naziva Srijem. Opština Nijemci sa sedištem u Nijemcima obuhvata prostor i mesta: Nijemci, Đeletovci, Donje Novo Selo, Apševci, Lipovac, Podgrađe, Vinkovački Banovci i Banovci. Sa istočne strane Opština graniči sa Opštinom Tovarnik i Republikom Srbijom, sa severne strane sa opštinama Tompojevci i Stari Jankovci, sa zapadne strane Gradom Otokom, te s južne strane sa opštinama Vrbanja i Bošnjaci.

Površinom od 223,81 km² opština Nijemci je najveća jedinica lokalne samouprave u Vukovarsko-sremskoj županiji koja zauzima 9,16% površine VSŽ. Prostor opštine Nijemci karakterišu većim delom poljoprivredne površine, a manjim delom šumske površine (Spačvanski bazen). Od vodotoka su najznačajniji reka Bosut i Spačva sa svojim pritokama.

Prema popisu stanovništva iz 2011. godine u opštini živi ukupno 4.705 žitelja.

Više informacija o Opštini Nijemci http://www.opcina-nijemci.com.

LAG Bosutski niz

Osnovan je 2011. godine od strane 11 jedinica lokalne samouprave, a to su Opštine: Andrijaševci, Babina Greda, Cerna, Gradište, Jarmina, Ivankovo, Nijemci, Privlaka, Stari Mikanovci, Vođinci i grad Otok. LAG sa sedištem u Opštini Nijemci obuhvata površinu od 851,32 km2 i 44352 stanovnika.

Zadaci LAG-a su:  promocija saradnje (lokalne, regionalne, nacionalne, međunacionalne); podrška razvoju (tehnička pomoć); povezivanje interesnih grupa; usmeravanje razvoja kroz implementaciju Lokalne razvojne strategije; identifikacija projekata od interesa za područja članica LAG-a; podsticanje inovacija;  izdavanje pisma preporuke.

Više informacija o LAG Bosutski niz http://www.lag-bosutskiniz.hr.