• Naše poslovanje se temelji na poštenju, poverenju i kvalitetu usluga.
  • Fokusiramo se na Vaše zahteve i prilagođavamo naše usluge u skladu sa njima.
  • Kao preduzeće koje pruža profesionalne konsultantske usluge ugradili smo prioritet svojih klijenata u naš biznis mode

Projekat Klikom do samostalnosti

Projekat Klikom do samostalnosti

.

„Klikom do samostalnosti“ se realizuje u okviru projekta „Podrška sprovođenju Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike u Republici Srbiji sa fokusom na politiku zapošljavanja i povećanja zapošljivosti mladih“ („Inicijativa za zapošljavanje mladih“) koji je deo šireg programa kojeg finansijski podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (Swiss Agency for Development and Cooperation – SDC) pod nazivom „Znanjem do posla – E2E“.

Projekat realizuju Centar za edukaciju, istaživanje i razvoj CEIR Novi Sad, Dečije selo „Dr Milorad Pavlović“ Sremska Kamenica i SPESCOM Consulting d.o.o. Novi Sad. Saradik na projektu je dobrotvorna fondacija Srpske pravoslavne crkve "Čovekoljublje".

“Klikom do samostalnosti” je inovativni model za povećanje zapošljivosti mladih koji ima za cilj kreiranje stimulativnog okruženja i motivisanje mladih za usvajanje praktičnih znanja i sticanje veština, kako bi se lakše prilagodili i brže adaptirali zahtevima modernog tržišta rada, kako u virtuelnom tako i u realnom okruženju.

Projekat nastoji da kod mladih razvije svest o mogućnostima, te o nužnostima praćenja trendova na tržištu rada, procesu stalnog učenja i usavršavanja, ali i prilagođavanja kretanjima i potrebama na domaćem i globalnom tržištu. Klikom do samostalnosti kombinuje različite pristupe i metode rada iz oblasti inovativne pedagogije, e-obrazovanja, e-zapošljavanja, stručne prakse i mentoringa sa ciljem da podigne kapacitete, motiviše, te podstakne mlade iz Dečijeg sela da u procesu učenja i rada uključe i mogućnosti koje pruža e-okruženje.

25-oro mladih iz Dečijeg sela, će nakon teorijskog dela onlajn obuke iz osnova IKT administracije, imati mogućnost da primene stečena znanja i veštine kroz praktičan rad u kompanijama koje su članovi partnersko mentorske mreže. Tokom projekta mlade će pratiti, motivisati, usmeravati i podržavati mentori koji će proći posebno struktuiranu obuku za rad sa mladima iz socijalno ugroženih kategorija. Otvoren pristup onlajn platformi – besplatna obuka i sve neophodne informacije u vezi sa (samo)zapošljavanjem u e-okruženju, biće omogućen svim zainteresovanim pojedincima po završetku projekta.

Izvor: Klikom do samostalnosti