• Naše poslovanje se temelji na poštenju, poverenju i kvalitetu usluga.
  • Fokusiramo se na Vaše zahteve i prilagođavamo naše usluge u skladu sa njima.
  • Kao preduzeće koje pruža profesionalne konsultantske usluge ugradili smo prioritet svojih klijenata u naš biznis mode

Seminar o poslovanju u skladu sa pravom konkurencije

Seminar o poslovanju u skladu sa pravom konkurencije

08-03-2016

SOG i Peterhof Consulting sa zadovoljstvom predstavljaju zajednički seminar o najnovijim trendovima i praksama u primeni prava konkurencije u Srbiji koji će se održati 08.04.2016. godine u hotelu Metropol u Beogradu.
 
 
Napredak Srbije na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji donosi i intenziviranje napora koje Komisija za zaštitu konkurencije Srbije ulaže pri nadzoru tržišta i uticaju da učesnici na tržištu posluju u skladu sa pravom konkurencije (npr. nenajavljeni uviđaji i rastući broj istraga mogućih kartela), za koje učesnici na tržištu trebaju biti pripremljeni.
 
Prepoznajući rastuću potrebu učesnika na tržištu za prvoklasnim pravnim i ekonomskim savetima o pitanjima prava konkurencije, SOG i Peterhof Consulting organizuju jedinstven edukativni događaj sa predavanjima stručnjaka iz obe oblasti.
 
Jedan od predavača će biti i Čedomir Radojčić, rukovodilac sektora za utvrđivanje povreda konkurencije u Komisiji za zaštitu konkurencije, na osnovu čijeg izlaganja će učesnici moći da se iz prve ruke upoznaju sa stavom Komisije o pitanjima neposredne primene prava konkurencije. Gostima će se obratiti i predsednik Komisije za zaštitu konkurencije dr Miloje Obradović.
 
Naši gosti će imati priliku da se upoznaju sa najvažnijim rizicima sa kojima se suočavaju kako razvijeni tako i novi učesnici na tržištu u Srbiji, a na kraju seminara će biti u potpunosti upoznati sa strategijama i mehanizmima koji im stoje na raspolaganju u cilju optimizacije svoje poslovne politike tako da ona bude u potpunosti usklađena sa pravom konkurencije.
 
Neke od tema o kojima će biti reči na seminaru su:
• restriktivni sporazumi (dogovaranje cena i količina, raspodela tržišta, ugovori o distribuciji, dogovaranje sa konkurentima);
• prijava koncentracija (kupovina i prodaja udela, sticanje značajnog dela imovine društva, ugovori o kontroli i upravljanju);
• zloupotreba dominantnog položaja (damping cena, ekskluzioni rabati, uslovljavanje dobavljača i distributera);
 
Seminar je besplatan i odvijaće se na srpskom jeziku.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem e-mail adrese: office@sog.rs (ime i prezime, kompanija, pozicija, kontakt telefon, email adresa).

Izvor: eKapija